Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ριζότο με γαρίδες και κάρυ

Υλικά για 4-6 άτομα
  2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
4 κουταλιές της σούπας σουσαμέλαιο
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα


1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστούνια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστούνια
1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
2 κούπες καφέ τσαγιού μικρές γαρίδες κατεψυγμένες


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά μαζί τον αρακά.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σουσαμέλαιο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμύδια για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι αυτές να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι μαζί με τον αρακά και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε τα αυγά.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά- σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους, ενώνοντας έτσι τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου