Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα

Υλικά για 6-8 άτομα
250 γραμμάρια βούτυρο
3/4 φλιτζανιού τσαγιού κακάο σε σκόνη
1 βανίλα
1/4 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού βραστό νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη μέσα στο βούτυρο.
Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.

Συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού βραστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Προσθέτουμε το κονιάκ.
Κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού γεμάτο με το σοκολατένιο υγρό για το τέλος.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια.

Ανακατεύουμε με το σύρμα και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας.
Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε αυτό. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20 λεπτά.
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το 1 φλιτζάνι τσαγιού υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου