Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ριζότο με προσούτο και σκόρδο

Υλικά για 2-4 άτομα
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο εμπορίου
45 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
1 φέτα προσούτο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μέσα το σκόρδο να σοταριστεί και το προσούτο.
Αμέσως μετά ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί.
Μόλις πιει το κρασί ρίχνουμε στο ρύζι 1/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζωμό.
Όταν το ριζότο είναι έτοιμο,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, κόβουμε τη γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Μόλις το τυρί λιώσει, το ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να δοκιμάστε τη συνταγή και με σπιτικό ζωμό κοτόπουλου.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου