Υλικά Για 2-4 άτομα
Καθαρίζουμε το σπανάκι, πλένετε και βάλτε το να βράσει με ελάχιστο νερό και αλάτι. Το σουρώνετε.
Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζετε τα τορτελίνια για 7 λεπτά ίσα – ίσα να
μαλακώσουν λίγο.
Βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι το σπανάκι μαζί με τα ζυμαρικά, το μπέικον, τις αποξηραμένες ντομάτες προσθέτετε το σκόρδο, 4 κουταλιές αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί για 10 λεπτά. Σε τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι λαδάκι και σοτάρετε για 5 λεπτά τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και ψήνετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
2 κούπες φίλα από σπανάκι
2 κούπες τσαγιού τορτελίνια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα μπέικον ψιλοκομμένο
2 κούπες αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι
6 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
6 κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζουμε το σπανάκι, πλένετε και βάλτε το να βράσει με ελάχιστο νερό και αλάτι. Το σουρώνετε.
Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζετε τα τορτελίνια για 7 λεπτά ίσα – ίσα να
μαλακώσουν λίγο.
Βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι το σπανάκι μαζί με τα ζυμαρικά, το μπέικον, τις αποξηραμένες ντομάτες προσθέτετε το σκόρδο, 4 κουταλιές αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί για 10 λεπτά. Σε τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι λαδάκι και σοτάρετε για 5 λεπτά τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και ψήνετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
2 κούπες φίλα από σπανάκι
2 κούπες τσαγιού τορτελίνια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα μπέικον ψιλοκομμένο
2 κούπες αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι
6 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
6 κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου