Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Σουφλέ καραμέλας

Υλικά Για 4-6 άτομα 6 κουταλάκια του γλυκού θρυμματισμένα μπισκότα τύπου Digestive
1 φλιτζάνι τσιπ καραμελέ (170 γραμμάρια)
2/3 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
3 ολόκληρα αυγά


3 κρόκοι αυγών
¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις



Εκτέλεση συνταγής


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Ψεκάστε εσωτερικά τα 6 πυρίμαχα μπολ με σπρέι μαγειρικής, το αλεύρι και τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τα τσιπ καραμέλας και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρέστε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει για ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.


Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους αυγών με το μίξερ ή σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ενώνετε το μείγμα του αυγού με την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο καραμέλας, χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο χρυσό μείγμα. Χωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των κεραμικών μπολ.
Ψήστε 12 έως 14 λεπτά ή μέχρι οι πλευρές και το κέντρο του να είναι αφράτα και μαλακά. Βγάζετε απ’ τον φούρνο, αφήνετε 3 λεπτά και σερβίρετε. 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου