1 κιλό ντομάτες
300 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 -2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο προαιρετικά
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
2 κομμάτια φέτα
πένες
300 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 -2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο προαιρετικά
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
2 κομμάτια φέτα
πένες
Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα μακαρόνια με λίγο λάδι. Όταν ροδίσουν αφαιρείτε από την εστία.
Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τη ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια τα μανιτάρια.
Τέλος, βάζετε τα μακαρόνια μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου