Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Κοτόπουλο ογκρατέν

Υλικά Για 2-4 άτομα
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκους χτυπημένους
μοσχοκάρυδο
λίγο πιπέρι
2 φλιτζάνι τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα


500 γραμμάρια γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 πατάτες κομμένες σε φέτες



Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το αλεύρι το βούτυρο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Το βράζουμε και το ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.

Το αποσύρουμε απ τη φωτιά ρίχνουμε το τυρί και τ ανακατεύουμε προσθέτουμε τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Στρώνουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες σε λαδωμένο ταψί σε λεπτές φέτες από πάνω το κοτόπουλο ακόμη μια στρώση πατάτες περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου