Υλικά
Για 4-6 άτομα
-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
-1 1/4 φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
-1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
-1 1/2 φλιτζάνια του ζαμπόν κομμένο σε κύβους
-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
-1 1/4 φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
-1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
-1 1/2 φλιτζάνια του ζαμπόν κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε χάρτινα φορμάκια για μάφινς σε φόρμα με 12 θέσεις μάφινς.
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, και το θυμάρι σε ένα μέτριο μπολ. Σε ένα χωριστό κύπελλο συνδυάστε το γάλα, το αυγό, και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύετε το μείγμα γάλακτος στο μείγμα αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύετε μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το τυρί. Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνουμε το μείγμα στα φορμάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσουν σε σχάρα και δοκιμάστε τα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου