Υλικά συνταγής
Ζύμη
- 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γρ. πουρέ
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 αυγό
- 5 γρ. αλάτι
- νερό κρύο όσο πάρει
Γέμιση
- 4 γρ. κρεμμύδια ξερά
- 100 γρ. μπέικον
- 250 ml. γιαούρτι
- 1 αυγό
- αλάτι πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 150 ml. γάλα
- 100 γρ. cheddar τριμμένο
- 60 γρ. καρότο βρασμένο πολύ μικρά κυβάκια
- 60 γρ. αρακά βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
- 60 γρ. καλαμπόκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
- 50 γρ. σπανάκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
- 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γρ. πουρέ
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 αυγό
- 5 γρ. αλάτι
- νερό κρύο όσο πάρει
Γέμιση
- 4 γρ. κρεμμύδια ξερά
- 100 γρ. μπέικον
- 250 ml. γιαούρτι
- 1 αυγό
- αλάτι πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 150 ml. γάλα
- 100 γρ. cheddar τριμμένο
- 60 γρ. καρότο βρασμένο πολύ μικρά κυβάκια
- 60 γρ. αρακά βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
- 60 γρ. καλαμπόκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
- 50 γρ. σπανάκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
Τρόπος παρασκευής
1. Μαλακώνουμε το βούτυρο , προσθέτουμε το αλεύρι, τον πουρέ και δουλεύουμε με τα χέρια έως ότου γίνει κόκκους άμμου.
- Βάζουμε το αυγό και μια χούφτα νερό. προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια, αν χρειαστεί περισσότερο νερό προσθέτουμε. 3. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά στο ψυγείο. Κόβουμε τα κρεμμύδια όπως στη σαλάτα και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα λαχανικά και τα σοτάρουμε και αυτά. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο .
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, το γιαούρτι, το Dirollo cheddar και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και τα ρίχνουμε στη ζύμη.
- Την ζύμη την έχουμε ψήσει αρχικά για 7 λεπτά στους 180 βαθμούς (τις κάνουμε τρύπες με το πιρούνι για να μην φουσκώσει) και στη συνέχεια αφού ρίξουμε την γέμιση ψήνουμε για 40 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου