Υλικά για 4-6 άτομα
Για το φύλλο
20 φύλλα κρούστας
200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
120 γραμμάρια αλεύρι
4 αυγά
1 κλωναράκι βανίλιας
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
κανέλα, για το πασπάλισμα
1 κιλό γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
20 φύλλα κρούστας
200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
120 γραμμάρια αλεύρι
4 αυγά
1 κλωναράκι βανίλιας
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
κανέλα, για το πασπάλισμα
1 κιλό γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κλωναράκι βανίλιας και τα βάζουμε στη φωτιά. Σ' ένα λεκανάκι ανακατεύουμε με μια κουτάλα τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά.
Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα αυγών - ζάχαρης και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το καινούργιο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
Τότε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα.
Όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε, αφαιρούμε τη βανίλια και τη μαλακώνουμε μ' ένα σύρμα ή στον κάδο του μίξερ, για να αποκτήσει λεία υφή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Απλώνουμε σ' ένα ταψί 30x40 εκ. τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου