Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Τηγανιτό λυθρίνι με ρύζι

Υλικά για 2-4 άτομα 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
1 μαγειρικό λάδι σε σπρέι
4 φιλέτα από κόκκινο λυθρίνι (170 γραμμάρια το ένα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι


1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το ρύζι για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Στραγγίστε το και διατηρήστε το ζεστό.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ψεκάστε το τηγάνι με μαγειρικό σπρέι. Ρίχνετε τα ψάρια με 1/4 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύετε το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1/8 κουταλάκι πιπέρι, κρεμμύδια, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και τη μουστάρδα σε ένα μικρό μπολ.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Περιχύνουμε το μείγμα κρεμμυδιού πάνω από το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το φιλέτο ψαριού. 


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου