Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Πέννες με σάλτσα πιπεριάς

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά και φυλάμε σε ζεστό μέρος.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, πιπέρια, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις πέννες) και βράζουμε μέχρι να ηρεμίσει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.

Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις πέννες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Σερβίρουμε τις πέννες με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγη φέτα.


Υλικά
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
10 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρέσκο
πιπέρι κόκκινο
λίγο ζάχαρη
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
Φέτα προαιρετικά για το σερβίρισμα 




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου