Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας

Υλικά Για 2-4 άτομα
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
ένα ποτηράκι βότκα
4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
1 συσκευασία φρέσκια ντομάτα σε κύβους
5 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κούπα ρύζι μπασμάτι προαιρετικά
[/ingredients]

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί με το κοτόπουλο χωρις τις πιπεριές μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέστε τις πιπεριές γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με τη βότκα.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε και την πάπρικα. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.
Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει.

Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου