Υλικά για 2-4 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλου 800 γραμμαρίων ψητά κομμένα σε κύβους
2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένο και κομμένα σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζάνι γιαούρτι
1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές τριμμένη μπλε τυρί (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο
Φύλλα μαρουλιού
Λεπτές φέτες μήλου για το γαρνίρισμα
Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμαρίων
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένο και κομμένα σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζάνι γιαούρτι
1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές τριμμένη μπλε τυρί (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο
Φύλλα μαρουλιού
Λεπτές φέτες μήλου για το γαρνίρισμα
Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμαρίων
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή κεραμικό μπολ, βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα μήλα, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, το σέλινο και τα καρύδια. Σε ένα μικρότερο μπολ από γυαλί, ανακατέψτε μαζί το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.
Προσθέστε το μέλι και, αν θέλετε, μπλε τυρί. Ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε τη σως πάνω από το μείγμα, το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Γαρνίρετε σε 4 ξεχωριστά πιάτα με φύλλα μαρουλιού και από πάνω τη σαλάτα και τις λεπτές φέτες μήλου.
Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα και λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο. Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγχουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου