Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Μακαρόνια φούρνου με τρία τυριά

Υλικά για 4-6 άτομα 500 γραμμάρια πέννες
400 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια ρεγκάτο
150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες


8-10 φέτες γκούντα
2 κρέμες γάλακτος light







Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μίση κουταλιά αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις πέννες, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, στραγγίζουμε το νερό, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια, απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριών και το μπέικον. Πάνω από τα μακαρόνια τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη «πάνω-κάτω» για μισή ώρα περίπου.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου