Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γεύση πορτοκάλι

Υλικά Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
350 γραμμάρια γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο


2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσανς
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
2 - 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα φιλέ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια εσάνς, το βούτυρο, το σιμιγδάλι, το γάλα, τον χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρυθμίζουμε την εστία σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα της κατσαρόλας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει ο χαλβάς και να αποκτήσει κρεμώδη υφή για περίπου 7 λεπτά.
Προσοχή! Δεν πρέπει να πήξει αρκετά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ και το ροδόνερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Ραντίζουμε με νερό μια φόρμα για κέικ μεγάλη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του χαλβά.
Το στρώνουμε με τη ράχη του κουταλιού και το αφήνουμε να κρυώσει και να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί.
Αφαιρούμε τον χαλβά από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με κανέλα και αμύγδαλα.
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου