Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Γεμιστό κοτόπουλο με ζαμπόν, τυριά και πιπεριές

Υλικά Για 4-6 άτομα
3 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα 6 φέτες τυρί τοστ
6 φέτες ζαμπον
90 γραμμάρια χοντροκομμένη παρμεζάνα


1 κόκκινη πιπερια + 1 πιπεριά πράσινη
ψιλοκομμένες τουρσί ή φρέσκες
1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
¼ του φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι σούπας νερό
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ


Εκτέλεση

Μοιράζουμε από 2 φέτες ζαμπόν - τυρί, από 2 ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινη - πράσινη, από 4 κομματάκια παρμεζάνας στα τρία φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.

Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά 




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου