Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Σκωτσέζικα αυγά με κιμά

Υλικά για 4-6 άτομα - 8 μεγάλα αυγά βρασμένα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 φλιτζάνια δημητριακά κορν φλέικς θρυμματισμένα (περίπου 170 γραμμάρια)


- 340 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- Φυτικό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 1 λίτρο, για το τηγάνισμα
- 2 αυγά χτυπημένα


Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 8 με 10 λεπτά το πολύ. Συγχρόνως πλάθουμε σε μπαλάκια τον κιμά σε μέγεθος καρυδιού.
  2. Αφού έχουμε βράσει τα αυγά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια κιμά σε «φύλλο» πάχους 1 εκ. βάζουμε μέσα σε κάθε κιμά από ένα βραστό αυγό και το κλείνουμε.
  3. Επαναλαμβάνουμε σε κάθε αυγό με κιμά την ίδια διαδικασία. Σε άλλο μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα του αυγού. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αυγά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι και τα θρυμματισμένα δημητριακά σε 2 διαφορετικά μπολ, πρώτα τα περνάμε από το αλεύρι τα μπαλάκια από κιμά, μετά από το μείγμα του αυγού και τελειώνοντας από τα θρυμματισμένα δημητριακά.
  5. Τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και αφήνουμε να φτάσει τους 180 βαθμούς. Τότε ρίχνουμε από 3 μπαλάκια κιμά στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου