Υλικά για 4-6 άτομα
- 8 μεγάλα αυγά βρασμένα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 φλιτζάνια δημητριακά κορν φλέικς θρυμματισμένα (περίπου 170 γραμμάρια)
- 340 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- Φυτικό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 1 λίτρο, για το τηγάνισμα
- 2 αυγά χτυπημένα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 φλιτζάνια δημητριακά κορν φλέικς θρυμματισμένα (περίπου 170 γραμμάρια)
- 340 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- Φυτικό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 1 λίτρο, για το τηγάνισμα
- 2 αυγά χτυπημένα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 8 με 10 λεπτά το πολύ. Συγχρόνως πλάθουμε σε μπαλάκια τον κιμά σε μέγεθος καρυδιού.
- Αφού έχουμε βράσει τα αυγά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια κιμά σε «φύλλο» πάχους 1 εκ. βάζουμε μέσα σε κάθε κιμά από ένα βραστό αυγό και το κλείνουμε.
- Επαναλαμβάνουμε σε κάθε αυγό με κιμά την ίδια διαδικασία. Σε άλλο μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα του αυγού. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αυγά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και τα θρυμματισμένα δημητριακά σε 2 διαφορετικά μπολ, πρώτα τα περνάμε από το αλεύρι τα μπαλάκια από κιμά, μετά από το μείγμα του αυγού και τελειώνοντας από τα θρυμματισμένα δημητριακά.
- Τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και αφήνουμε να φτάσει τους 180 βαθμούς. Τότε ρίχνουμε από 3 μπαλάκια κιμά στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου