Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Κοτόπουλο στιφάδο

Υλικά για 4-6 μερίδες - 1 κοτόπουλο ολόκληρο 1 1/2 κιλό
- 2 κιλά κρεμμύδια μικρά για στιφάδο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο πιπέρι ολόκληρο


- 5-6 γαρίφαλα
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
- 10 κόκκοι μπαχάρι
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο


Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε από ένα σταυρό στο πάνω και στο κάτω μέρος του κρεμμυδιού. Στη συνέχεια τα βάζουμε όπως είναι ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.
  2. Πλένουμε το κοτόπουλο το στραγγίζουμε, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μερίδες.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά για 20 λεπτά.
  4. Μόλις το κοτόπουλο βράσει ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 40 - 45 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε με ρύζι και αρακά.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου