Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Υλικά Για 4-6 άτομα-διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
-4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
-2 σκελίδες σκόρδο
-λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
-λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
-1 κουταλάκι ζάχαρη


-150 γραμμάρια τυρί κρέμα
-100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
-1 πακέτο κανελόνια άβραστα
-1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο
-250 γραμμάρια τυρί ρικότα
-2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο. Ρίχνετε και το σπανάκι να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το τυρί ρικότα, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ' αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις. Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
Τ' αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε, ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.

Μόλις κρυώσει το σπανάκι, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.
Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα σπανάκι-τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ σακούλας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνετε και το υπόλοιπο τυρί ρικότα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.
Τα κανελόνια δεν χρειάζονται βράσιμο πριν το γέμισμα γιατί μαγειρεύονται στον φούρνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου