Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Φτιάξτε σπιτική λεμονόπιτα

Υλικά για 4-6 άτομα Για την τάρτα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας νερό



Για τη γέμιση
- 4 αυγά (χωριστά κρόκους - ασπράδια)
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 λεμόνια
- 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Για την τάρτα
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και τρίβουμε μέσα το βούτυρο. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά και είναι έτοιμη.
  2. Στη συνέχεια αλείψτε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., και απλώστε μέσα τη ζύμη τάρτας σπρώχνοντας να κολλήσει στα τοιχώματα. Τριγύρω από το σκεύος σπρώχνουμε τη ζύμη προς τα μέσα.
  3. Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη μια μεμβράνη και από πάνω της φασόλια (αυτό το κάνουμε για να μη φουσκώσει η ζύμη) ψήστε τη στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Για τη γέμιση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη λεπτή επιφάνεια του τρίφτη τρίψτε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σ’ ένα μπολ και δουλέψτε το μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα. Χτυπήστε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Έπειτα ανακατέψτε τους κρόκους με το μείγμα τυριού.
  3. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Αφού έχει ψηθεί η τάρτα ρίξτε την κρέμα λεμονιού και από πάνω την μαρέγκα και ξανά ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να χρυσαφή η μαρέγκα. Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  4. Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάλτε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίστε τις ροδέλες.
  5. Πασπαλίστε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού. Τοποθετείτε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου