1 κιλό χοιρινή πανσέτα
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι κέτσαπ
1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι κέτσαπ
1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Αλείφουμε με αυτή τα κομμάτια χοιρινού, τα βάζουμε σ' ένα βαθύ ταψί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τη πανσέτα στη σειρά σε αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά διαφορετικά αν έχετε μπάρμπεκιου για 20 λεπτά αναποδογυρίζοντας συχνά για να μην κάνουν κρούστα.
- Σερβίρουμε το κρέας με τηγανιτές πατάτες και περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου