- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/3 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
- 2/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
- 2 μεγάλα αβγά
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλ. τσαγιού μη γαλακτοκομικό γάλα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί για μάφινς.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το λάδι, το
σιρόπι σφενδάμου, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα
βανίλιας και το γάλα.
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας την κάθε θήκη περίπου μέχρι τα τρία τέταρτα.
Βήμα 6
Ψήστε για 18 έως 22 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο ενός μάφιν.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου