Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Πουρές γλυκοπατάτας με καρότο

Υλικά

  • 600 γρ. μικρές γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και τα καρότα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
 
Βήμα 2
Σουρώστε και επιστρέψτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 2 λεπτά.
 
Βήμα 3
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο, την κανέλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 
Βήμα 4
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με θυμάρι.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου