«Οι πελάτες μου εκπλήσσονται όταν τους λέω να πλένουν τα πεπόνια πριν τα κόψουν -και να αποφεύγουν τα προ-κομμένα πεπόνια», δήλωσε στο Reader’s Digest η συγγραφέας και διαιτολόγος- διατροφολόγος Lauren Manaker. «Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται αμέσως να πλύνουν τη φλούδα των πεπονιών και των καρπουζιών τους πριν τα κόψουν, επειδή τρώνε μόνο το εσωτερικό».
Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε και να ξεπλύνετε τα πεπόνια και τα καρπούζια
Ποιος είναι, λοιπόν, ο σωστός τρόπος για να ξεπλένετε ή να καθαρίζετε φρούτα όπως τα πεπόνια, προκειμένου να αποφύγετε κάθε πιθανή μόλυνση; Το CDC υποστηρίζει το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε προετοιμασία τροφίμων, αλλά προειδοποιεί να μην χρησιμοποιείτε σαπούνια ή διαλύματα στα φρούτα ή τα λαχανικά σας. Το τρεχούμενο νερό και η χρήση μιας βούρτσας πλυσίματος είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του πεπονιού σας.
Η βούρτσα είναι απαραίτητη επειδή σας επιτρέπει να τρίβετε σχολαστικά τα επιβλαβή βακτήρια ή υπολείμματα -ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για προϊόντα που είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να καθαριστούν, όπως τα πεπόνια και οι πατάτες, σημειώνει η Pittsburgh Post-Gazette. Αφού ξεπλύνετε και καθαρίσετε το πεπόνι, στεγνώστε το με μια πετσέτα, συνιστά η Dr. Amy Simmone του Τμήματος Οικογενειακών, Νεανικών και Κοινοτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και στη συνέχεια τοποθετήστε το πεπόνι ή τα κομμένα κομμάτια στο ψυγείο.
Η ψύξη κρατά το πεπόνι και το καρπούζι μακριά από αυτό που το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) αποκαλεί «επικίνδυνη ζώνη», δηλαδή θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60 βαθμών Κελσίου που ευνοούν την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων όπως η σαλμονέλα και η λιστέρια. Αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, σύμφωνα με το CDC, απολυμάνετε τους χώρους προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένων των νεροχυτών, των πάγκων εργασίας και των σανίδων κοπής.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου