Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Σουφλέ με κασέρι και αγκινάρα

Υλικά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί κασέρι τριμμένο
  • 3-4 κονσέρβας αγκινάρες
  • αλάτιπιπέρι
  • ψωμί του τοστ (μόνο τη ψίχα)
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 300 γραμμάρια μανούρι τριμμένο




Εκτέλεση

Ρίχνουμε το μανούρι πάνω από τις φέτες ψωμιού και από πάνω τις καρδιές από τις αγκινάρες, τις οποίες έχουμε χοντροκόψει. Ρίχνουμε από πάνω το κασέρι. Χτυπάμε τ’ αυγά, με λίγη από την κρέμα γάλακτος και μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα μ’ ένα κουτάλι να πάει παντού. Ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο που έχουμε και το ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, για 45 λεπτά περίπου.

 

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου