Εκτέλεση
Με αρκετό νερό καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές μέσα και έξω πολύ
καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι
να τσιγαριστεί λίγο, προσθέστε τον αρακά και κατόπιν ρίχνετε τις σουπιές
που έχετε κόψει σε κομμάτια. Τις αφήνετε μέχρι να τσιγαριστούν
καλά. Τότε ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 5′ λεπτά να βράσει μέχρι να
ξεθυμάνει λίγο το κρασί. Κατόπιν προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι,
πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και τις αφήνετε μέχρι να βράσουν. Όταν είναι
σχεδόν έτοιμες, τις βάζετε σε ένα ταψί και προσθέτετε νερό. Μόλις πάρει
βράση, ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε 3 – 4 φορές μέχρι να γίνει.
Όταν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά
ζουμερό
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου