Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ντόνατς με ζάχαρη και κανέλα

 Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 128 γραμμάρια
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 ταψί για ντόνατς ή ένα ταψί για μάφινς




Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι). Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί το λάδι, το χυμό λεμονιού, σιρόπι σφενδάμου, το αυγό και το γιαούρτι. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο από το μείγμα αλευριού και χύστε το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα με ένα κουτάλι ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο ταψί για ντόνατς ή ταψί για μάφινς. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε την να κρυώσουν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε από τη φόρμα. Βουτυρώστε ελαφρά τα ντόνατς και βυθίστε κάθε ντόνατς στο μείγμα ζάχαρης κανέλας και σερβίρετε.

 

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου