– 1 1/2 φλιτζάνια μέτρια καυτερή σάλτσα της επιλογής σας
– 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
– 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
– 3 κιλά φτερούγες κοτόπουλου, που χωρίζονται σε 2 κομμάτια
– 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (1/2 ραβδί), λιωμένο
– Μπλε τυρί σάλτσα (προαιρετικά) για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε σε 1 φλιτζάνι την καυτερή σάλτσα, το ξινόγαλα και το σκόρδο σε σκόνη σε μια μεγάλη σφραγισμένη πλαστική σακούλα και ανακαινίστε μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
2. Προσθέστε τις φτερούγες μέσα στο μείγμα της σακούλας. Σφραγίσετε τη σακούλα, πιέζοντας για να φύγει ο περιττός αέρας. Βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι και 12 ώρες.
3. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και βάζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Καλύψτε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το κάτω από το τη σχάρα του γκριλ για να μαζεύει τα υγρά.
4. Βγάλτε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, αφήνοντας τα περίσσεια υγρά, και τοποθετήστε πάνω στη σχάρα. Ψήνετε σε υψηλή θερμοκρασία στο γκριλ για 12 λεπτά.
5. Αφαιρέστε από το φούρνο και γυρίστε τα φτερά χρησιμοποιώντας τις λαβίδες. Επιστρέφετε τις φτερούγες στο φούρνο και συνεχίστε ψήσιμο για άλλα 12 λεπτά το περισσότερο. Σερβίρετε με μπλε τυρί.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου