Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σάλτσα βατόμουρο

 Υλικά

  • Για την πανακότα
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα λευκή
  • Για τη σάλτσα βοτόμουρο
  • 3 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 1/4 φλιτζάνι φρουτώδες κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 8 κλωναράκια δυόσμου

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
 
Βήμα 2
Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
 
Βήμα 3
Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου