- 12 γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες (μικρές)
- 2 καλαμάρια καθαρισμένα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κρόκος Κοζάνης
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ταμπάσκο
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 2 πιπεριές κίτρινες και κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 250 γραμμάρια λάχανο χοντροκομμένο (σε μέγεθος μπουκιάς)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα
κόβουμε σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο ή μεγάλο τηγάνι
(γουοκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το
κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες,
το καλαμάρι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Δυναμώνουμε την
εστία και τ’ αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το
καλαμάρι.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο. Σβήνουμε με
τη σόγια. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε καλά
και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και
ανακατεύουμε πολύ καλά. Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 6 λεπτά μέχρι να πιει
όλα τα υγρά του.
Βήμα 4
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το
καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα. Προσοχή με το αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη
αλμυρή.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου