Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Μπαρμπούνια στο φούρνο με σως λεμονιού

 Υλικά

  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε καλά τα μπαρμπούνια και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπέρωσε τα μπαρμπούνια και αλείψτε τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
 
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περιλούστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδέλες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι.
 
Βήμα 3
Ανακατέψτε το σκόρδο με τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα πάνω σε κάθε ψάρι.
 
Βήμα 4
Ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου