Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Γεμιστό κέικ βανίλια με μαρμελάδα κεράσι

 

Υλικά
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπάμε την ζάχαρη και την μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
 
Βήμα 2
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
 
Βήμα 3
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ μας.
 
Βήμα 4
Όταν το κέικ κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση το κέικ και αλείφουμε μια στρώση με τη σαντιγί, μετά με τη μαρμελάδα κεράσι και συναρμολογούμε το κέικ. Μπορούμε να κόψουμε το κέικ με μαχαίρι ψωμιού.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου