Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Φιλέτο κοτόπουλο πανέ με σάλτσα ντομάτας και τυρί

Υλικά για 2-4 άτομα

Για τα κοτόπουλα πανέ

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 αυγά
  • 1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 600 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • πολύ λίγο βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας

Βήμα 1
Αποφλοιώνετε την ντομάτα και την τρίβετε, λιώνουμε και τις ελιές, ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και τα προσθέτετε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα.
Βήμα 2
Αφήνετε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
 

Για τα κοτόπουλα πανέ

 

Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα περνάτε από τα αυγά που τα έχετε χτυπήσει και έχετε προσθέσει τη μουστάρδα.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια, τα περνάτε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
 
Βήμα 3
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάτε στην άκρη.
 
Βήμα 4
Στη συνέχεια τοποθετείτε τη μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού. Βάζετε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνετε με την παρμεζάνα.
 
Βήμα 5
Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου