Υλικά για 2-4 άτομα
Για τα κοτόπουλα πανέ
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 αυγά
- 1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 600 γραμμάρια ντομάτα
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- πολύ λίγο βασιλικό
- 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτας
Βήμα 1
Αποφλοιώνετε την ντομάτα και την τρίβετε, λιώνουμε και
τις ελιές, ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και τα προσθέτετε μαζί με το σκόρδο
στην κρύα σάλτσα.
Βήμα 2
Αφήνετε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Για τα κοτόπουλα πανέ
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα περνάτε από τα αυγά που τα έχετε χτυπήσει και έχετε προσθέσει τη μουστάρδα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, τα περνάτε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
Βήμα 3
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 4
Στη συνέχεια τοποθετείτε τη μισή ποσότητα σάλτσα
ντομάτας στον πάτο του ταψιού. Βάζετε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνετε
από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνετε με την παρμεζάνα.
Βήμα 5
Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου