Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Σπιτικό μιλφέιγ


Υλικά για 8-10 άτομα

Για τη ζεστή κρέμα

  • 3 ποτήρια γάλα
  • 5 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 βανίλιες

 

Για την κρύα κρέμα

  • 1 βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 2  φλυτζάνια ζάχαρη άχνη

Για τη σαντιγί

  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλιά γλυκού εσάνς βανίλιας

Για τη ζύμη

  • 4 φύλλα σφολιάτας εμπορίου ψημένα ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας

Εκτέλεση

Για τη ζεστή κρέμα

Βήμα 1
Βράζετε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνετε 3 βανίλιες και ανακατεύετε.
 
Βήμα 2
Το μυστικό είναι αυτή η κρέμα, να βγει πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.

Για την κρύα κρέμα

Βήμα 1
Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τα 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσετε καλά, προσθέτετε τη ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) κατόπιν ανακατεύετε πολύ καλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Για τη σαντιγί

Βήμα 1
Έπειτα στο μίξερ για τη σαντιγί προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδης υφή.
 
Βήμα 2
Χωρίζετε κατά μήκος τα φύλλα σφολιάτας στη μέση και στρώνετε – σφολιάτα -κρέμα – σφολιάτα – κρέμα- σφολιάτα- σαντιγί και πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
 
Βήμα 3
Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι, να βγει σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα ψημένα φύλλα σφολιάτας, στρώνετε λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.
 
Βήμα 4
Την επόμενη μέρα το γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου