Υλικά για 8-10 άτομα
Για τη ζεστή κρέμα
Για την κρύα κρέμα
- 1 βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
Για τη σαντιγί
- 250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
- 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουταλιά γλυκού εσάνς βανίλιας
Για τη ζύμη
- 4 φύλλα σφολιάτας εμπορίου ψημένα ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας
Εκτέλεση
Για τη ζεστή κρέμα
Βήμα 1
Βράζετε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνετε 3 βανίλιες και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Το μυστικό είναι αυτή η κρέμα, να βγει πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.
Για την κρύα κρέμα
Βήμα 1
Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τα 2 αυγά και 2 φλυτζάνια
ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσετε καλά, προσθέτετε τη ζεστή κρέμα
(αφού έχει κρυώσει) κατόπιν ανακατεύετε πολύ καλά να γίνει μια
ομοιόμορφη κρέμα.
Για τη σαντιγί
Βήμα 1
Έπειτα στο μίξερ για τη σαντιγί προσθέτετε τη κρέμα
γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει
μία κρεμώδης υφή.
Βήμα 2
Χωρίζετε κατά μήκος τα φύλλα σφολιάτας στη μέση και
στρώνετε – σφολιάτα -κρέμα – σφολιάτα – κρέμα- σφολιάτα- σαντιγί και
πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
Βήμα 3
Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι, να βγει σφικτή η
κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα ψημένα φύλλα σφολιάτας, στρώνετε
λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.
Βήμα 4
Την επόμενη μέρα το γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου