Υλικά για 6-8 άτομα
2 κουταλιές του γλυκού πιπερόριζα, καλά τριμμένη
ζωμός κοτόπουλο σε κύβο
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια
ξυλάκια σατέ για σουβλάκια
τα φύλλα από ματσάκια κολίανδρου
320 γραμμάρια ρύζι
μισή κόκκινη πιπεριά λεπτοκομμένη
100 γραμμάρια μανούρι πολτοποιημένο
8 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
ζωμός κοτόπουλο σε κύβο
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια
ξυλάκια σατέ για σουβλάκια
τα φύλλα από ματσάκια κολίανδρου
320 γραμμάρια ρύζι
μισή κόκκινη πιπεριά λεπτοκομμένη
100 γραμμάρια μανούρι πολτοποιημένο
8 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Περάστε ένα - ένα τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στα ξυλάκια και
αλατίζετε ελάχιστα. Ψήστε τα σουβλάκια για περίπου 25 λεπτά μέχρι να
ροδίσουν.
Ταυτόχρονα τσιγαρίστε την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και την πιπερόριζα μέσα σε ελάχιστο λάδι. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το τυρί πολτοποιημένο μανούρι και ανακατέψτε απαλά το φαγητό.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζετε το ρύζι να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία για 8 λεπτά. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σώς και το ρύζι.
Ταυτόχρονα τσιγαρίστε την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και την πιπερόριζα μέσα σε ελάχιστο λάδι. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το τυρί πολτοποιημένο μανούρι και ανακατέψτε απαλά το φαγητό.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζετε το ρύζι να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία για 8 λεπτά. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σώς και το ρύζι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου