Υλικά για 4-6 άτομα
- 5 πιπεριές
- 7 ντομάτες
- 4 μελιτζάνες
- 5 κολοκύθια
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι λάδι και λίγο επιπλέον
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κούπα σταφίδες μαύρες
- 1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- πατάτες
- λίγη ζάχαρη
- 7 ντομάτες
- 4 μελιτζάνες
- 5 κολοκύθια
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι λάδι και λίγο επιπλέον
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κούπα σταφίδες μαύρες
- 1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- πατάτες
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τα καπάκια τους.
- Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την ψίχα από όλες τις ντομάτες, την ψίχα από 2 κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά , το ρύζι, το λάδι, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
- Το ζουμάκι που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά μας και λίγο εξτρά λαδάκι από πάνω. Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί μας, κόβουμε και βάζουμε πατάτες.
- Φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς , πάνω -κάτω για περίπου 2 ώρες ανάλογα το φούρνο. Αφήνουμε να χλιαρύνει , σερβίρουμε με λίγο λάδι ωμό από πάνω για γεύση και για να γυαλίσουν και τα συνοδεύουμε ιδανικά με γιαούρτι με δυόσμο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου