Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Σπαγγέτι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 2-4 άτομα

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 2/3 φλιτζάνι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15% λιπαρά
  • 1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Παίρνετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
 
Βήμα 2
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
 
Βήμα 3
Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί.
 
Βήμα 4
Βράζετε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει.
 
Βήμα 5
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα μακαρόνια να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου