Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το χταπόδι σε λίγο νερό με το ξίδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια το σουρώνετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ κρατάτε το ζουμί του. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Βήμα 4
Ρίχνετε το μπαχάρι, τις ντομάτες, το κρασί και το ζουμί το οποίο έχετε κρατήσει από το βράσιμο του χταποδιού.
Βήμα 5
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό.
Βήμα 6
Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό, 5 λεπτά πριν από το
τέλος προσθέτετε και το βρασμένο χταπόδι και το αφήνετε και αυτό να
ζεσταθεί και να έρθει να δέσει μαζί με το κοφτό μακαρονάκι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου