Για τα burger
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 3 - 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 1 αβγό
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. γ. πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ. σ. ξίδι
Εκτέλεση
Για τα burger
- Ψιλοκόβετε αρχικά το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Αναμειγνύετε σ΄ ένα μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αβγό, τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά περίπου 5-6 λεπτά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και κατά διαστήματα βρέχετε τα χέρια σας με νερό.
- Καλύπτετε με μεμβράνη το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
- Λαδώνετε ελαφρώς τα χέρια σας και πλάθετε 12 μικρά μπιφτεκάκια, τα όποια στη συνέχεια τοποθετείτε σε ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνετε για περίπου 30' (αναλόγως τον φούρνο).
- Ανοίγετε τα ψωμάκια, προσθέτετε το μαρούλι, τα burgers, το τυρί και την ντομάτα. Προσθέτετε μαγιονέζα ή κέτσαπ και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου