Υλικά για 6 άτομα
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
- 1 φλιτζανάκι χλιαρό νερό
- 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
- 2 αβγά
- λίγο αλάτι
- λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Για τη γέμιση
- 300-350 γρ. σπανάκι
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 φλιτζάνι χοντροτριμμένη γραβιέρα (ή και παρμεζάνα)
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (για μαγειρική)
- 1½ φλιτζάνι χοντροτριμμένη γραβιέρα (ή παρμεζάνα)
- λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάτε όλα τα υλικά για τις κρέπες και αφήνετε το χυλό που θα δημιουργηθεί στο ψυγείο, καλά σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, για 2 περίπου ώρες.
- Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι, το ζεσταίνετε στη φωτιά και με μεζούρα ένα φλιτζάνι του καφέ ρίχνετε ποσότητες μείγματος για κρέπες στο σκεύος, ανακινώντας κυκλικά το τηγάνι ώστε να πάει παντού.
- Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη.
- Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις διατηρείτε σε πιατέλα.
- Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του.
- Έπειτα, το σουρώνετε, το βάζετε σε μπολ, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Μόλις κρυώσει το σπανάκι ρίχνετε και το τριμμένο τυρί.
- Σε κάθε κρέπα βάζετε από 1 μεγάλη κουταλιά γέμισης και την τυλίγετε σε ρολό, τοποθετώντας το κατόπιν σε ταψί.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες αλλά και η γέμιση.
- Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε καλά και πιπερώνετε.
- Περιχύνετε τις κρέπες και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά, με σκεπασμένο το ταψί με λαδόκολλα.
- Στο τέλος, την αφαιρείτε και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμα στο γκριλ.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου