skip to main
|
skip to sidebar
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- Διακοσμητικό γλάσο
- Διάφορα χρωματιστά ζαχαρωτά για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μίξερ με χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Αυξήστε την ταχύτητα στο δυνατό μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ και κρεμώδες μείγμα.
- Χαμηλώστε και πάλι και προσθέστε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
- Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη, τυλίξτε το κάθε μέρος με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε το ένα κομμάτι της ζύμης με αλευρωμένο πλάστη.
- Κόψτε τη ζύμη με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και τοποθετήστε τα
μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να
πασπαλίσετε τα μπισκότα με χρωματισμένη ζάχαρη.
- Ψήστε για 10- 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και αφήστε να κρυώσουν.
- Επαναλάβετε και για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
- Όταν τα μπισκότα κρυώσουν καλά διακοσμήστε με το γλάσο και πασπαλίστε με τις γαρνιτούρες της επιλογής σας.
- Αφήστε το γλάσο να στεγνώσει περίπου 1 ώρα και αποθηκεύστε τα μπισκότα σε καλά σκεπασμένο δοχείο.
- Μπορείτε να τα καταναλώσετε μέσα σε δύο εβδομάδες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου