- 1.200 γρ. αλεύρι
- 600 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. αμύγδαλο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα βανίλια
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. ρούμι μαύρο
- άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε αρχικά στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)
- Παράλληλα, χονδροκόβετε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχετε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
- Προσθέτετε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
- Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό ελαφρώς την κορυφή.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.
- Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάτε στην άχνη.
- Τους τοποθετείτε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου