- 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το σκεύος
- 10 αβγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
- 400 γρ. αμύγδαλο, σε πούδρα
- 1 βανιλίνη
- 300 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους
Για το σιρόπι
- 1 λίτρο νερό
- 100 ml σιρόπι γλυκόζης
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- χυμό από 1½ πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε το γάλα σιγά σιγά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας για το τέλος το βούτυρο.
- Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί και απλώνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε παράλληλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε μέχρι να δέσει.
- Αφαιρείτε την κανέλα, βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και σιροπιάζετε αμέσως το γλυκό με το καυτό σιρόπι. Αφήνετε την αμυγδαλόπιτα να κρυώσει και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου