skip to main
|
skip to sidebar
Παϊδάκια αρνίσια στη σχάρα
Υλικά για 4 άτομα
- 16 παϊδάκια αρνίσια
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 γεμάτο κουταλάκι φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
- 1 κουταλιά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
- 1 γερή πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδo
- αλάτι χοντρό θαλασσινό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μπλέντερ τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα,
το μπούκοβο ή τις νιφάδες τσίλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα
χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
- Βάζετε το κρέας σε μια λεκάνη, το περιχύνετε με το μίγμα και το ανακατεύετε να πιάσει καλά παντού.
- Σκεπάζετε τη λεκάνη και την κρατάτε στο ψυγείο για 1-3 ώρες, ανακατεύοντας το κρέας 1-2 φορές.
- Το βγάζετε από το ψυγείο ½ ώρα πριν το ψήσετε για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.
- Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία, αν
είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα, βάζοντας απάνω τη σχάρα για να
ζεσταθεί καλά.
- Στραγγίζετε το κρέας κρατώντας τη μαρινάτα του. Λαδώνετε τη σχάρα και τα βάζετε επάνω.
- Τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα 2-3 φορές και αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα τους.
- Ελέγχετε αν είναι έτοιμα κόβοντας ένα κομμάτι και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου