Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- φλούδα ενός λεμονιού
Για το χαλβά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.
- Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.
Για το χαλβά
- Σε άλλη αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.
- Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για 1 περίπου ώρα.
- Κατόπιν τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με ολόκληρα αμύγδαλα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου