skip to main
|
skip to sidebar
Πατάτες γεμιστές με αβγό και μπέικον
Υλικά για 4 άτομα
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 3 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες μπέικον
- 4 μεγάλα αβγά
- 1/2 φλ. τυρί τριμμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη
μεσαία θέση και με ένα πιρούνι τρύπησε τις πατάτες σε όλη την επιφάνειά
τους.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήσε το μπέικον για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Βάλε τις πατάτες απευθείας στη σχάρα του φούρνου (τοποθέτησε από
κάτω ένα ταψί για να μαζέψει τα υγρά) και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
- Αφαίρεσε τις πατάτες από το φούρνο και άφησέ τες να κρυώσουν για 15 λεπτά.
- Κόψε τις πατάτες στη μέση κάθετα και με ένα κουτάλι αφαίρεσε όση περισσότερη ψίχα μπορείς και βάζοντάς τη σε ένα μπολ.
- Πρόσθεσε το βούτυρο στην ψίχα της πατάτας και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
- Μοίρασε το μείγμα στις γόνδολες πατάτας και από πάνω πασπάλισε μια κουταλιά τυρί στην καθεμία.
- Μοίρασε και τις φέτες μπέικον και από πάνω σπάσε από ένα αβγό.
- Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήσε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αβγά.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο τυρί.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου