Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Μακαρόν με λευκή σοκολάτα

Υλικά για 6 άτομα

Για τα μακαρόν

  • 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια κακάο
  • 125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 105 γραμμάρια ασπράδι

 

 

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο σε σκόνη
  • 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τα μακαρόν

  1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 20 γραμμάρια κακάο και τα χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα για ένα λεπτό.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
  3. Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που θα έχει σχήμα πλάκας.
  4. Χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια τα ανακατεύετε με 50 γραμμάρια ζάχαρη.
  5. Χτυπάτε άλλο ένα λεπτό.
  6. Ανακατεύετε στη μαρέγκα το πρώτο μείγμα που φτιάξατε που αποτελείται από σκόνη αμυγδάλου, κακάο και ζάχαρη άχνη.
  7. Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνετε σταδιακά και λίγο-λίγο ώστε η ζύμη που θα φτιάξετε για τα μακαρόν να μην είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στερεή.
  8. Έτσι τα μακαρόν θα είναι γυαλιστερά και τραγανά.
  9. Βάζετε τη ζύμη για τα μακαρόν σε κορνέ χωρίς στόμα και φτιάχνετε περίπου 20 μακαρόν.
  10. Τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για 12-15 λεπτά.
  11. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεκολλάτε από τη λαδόκολλα.

Για τη γέμιση

  1. Για να φτιάξετε τη γέμιση, σπάτε τη λευκή σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο σε σκόνη.
  3. Αφήνετε την κρέμα γάλακτος με το μαραθόσπορο μέχρι να βράσει.
  4. Μόλις αρχίσει να βράζει, βγάζετε αμέσως από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε.
  5. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές και γυαλιστερό, το αδειάζετε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνετε το γλυκό το οποίο είναι σαν σάντουιτς, με 2 μακαρόν και τη γέμιση λευκής σοκολάτας στη μέση.

 

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου