Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Πιτάκια με μέλι και μασκαρπόνε

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 ml γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αβγά
Για τη γέμιση
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • λίγη κανέλα
  • 1 αβγό για την επιφάνεια
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • 1 κιλό μασκαρπόνε ή ανάλατη μυζήθρα
  • 4 κρόκους αβγών

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  1. Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε το βούτυρο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτετε και άλλο αλεύρι.
  3. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβετε δισκάκια με διάμετρο 8 εκ.
Για τη γέμιση

  1. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. Βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
  2. Διπλώνετε τα φύλλα και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.
  3. Βάζετε τα πιτάκια σε ένα ταψί. Χτυπάτε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφετε από πάνω.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου