Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό μεγάλο
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
  • 350 γρ. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 40 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 500 γρ. φράουλες

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  1. Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
  2. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για αρκετή ώρα και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Ψήνουμε στους 160ο C για 25-30 λεπτά.
  3. Μπορούμε να την φτιάχνουμε μία ημέρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε και διατηρείται στο ψυγείο, ωμή, έως και μία εβδομάδα.
  4. Ανοίγουμε την τάρτα σε πάχος 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ.
  5. Απλώνουμε στο εσωτερικό της πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε.
Για την κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση.
  2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αβγά (ολόκληρα και κρόκους).
  3. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε την βανίλια και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε μία λεία υφή.
  6. Τέλος, γεμίζουμε την τάρτα και την καλύπτουμε με τις ολόκληρες φράουλες.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου